Известие

Collapse
No announcement yet.

Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
    аз да споделя една случка....

Един приятел, собственик на Опел, ми праща две снимки по скайп. Тегля ги аз. Отварям ги и какво да видя.
    Задниците на новата Астра и новата Жулиета.
    Малко или много Жулиетата му е заприличала на Астра... как да коментирам това нещо?! Замълчах си.

Замислям се, дали е можело да сравнят 147, 145, 33, Алфазуд дори с някой от конкуренцията ...
    а 145 колкото и да ми харесва не е толкова авангардна
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

• Не казвам, че е авангардна.
      Отпред даже ми е прекалено обла, но все пак различна.
      Отзад обаче... не е Опел Астра фейслифт!

п.п. Благодаря на колегата за онагледяването
      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Къв опел Астра ви е у главите бе хора , то ако тръгнеме така да ги търсим невидимите прилики ще излезне че има 3 марки в света само !!!
        Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

• Именно!
          Четвъртата трябва да е Alfa Romeo, символ на италиански дизайн и динамични качества съчетани в едно, не поотделно.
          145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• ...
            Last edited by pooh; d.m.y г., 12:26.

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
              ...Задницата и на мен ми харесва, но...
              Това със Астрата вече е говорено по-рано в темата. Според мен прилката не е толкова очебийна, като изключим някой дизайнерски тенденции, които напоследък са валидни за всички коли в класа (и предполагам се налагат по функционални причини, а не са приумица на дизайнерите), и факта че стоповете на едната леко напомнят за стоповете на другата. Но за някой на който му се иска новия му Опел да е готин, колкото Алфа това може и да е сериозна прилика А специално за стоповете, според мен на Алфата са в пъти по-елегантни, въпреки че тия на Опела имат сходен контур.

А и в края на краищата не вярвам някой да отрече, че ако никога не е виждал и двете коли и му покажат задниците и на двете без да има еблеми върху тях веднага ще познае коя е италианската и коя немската

Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
              Сравнвнието с киа рио е смешно и неаргументирано. Между другото доста корейски фирми ползват Италдизайн, Бероне и Пининфарина.
              И на мен така ми се струва, ама колегите си държат на него и без аргументи Пък корейците не знам кой им прави дизайна, ама специално Риото ако са го правили в италианско студио сигурно са до дали на някои стажанти, така че не знам защо трябва да го слагаме при жулиетата
              Last edited by Sm0k; d.m.y г., 17:51.
              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• В тоя клас ако очаквате да направят нещо функционално и да има вида на BAT 11 например... е няма как да стане за съжаление.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Върнах се още в началото на темата за (Алфа Милано) сега вече Джулиета. И открих следните снимки. Според мен дизайна на тази концепция е в пъти по близък до традициите на Алфа от това недоносче което прдстои да се появи в Женева.
                  Погледнете я- динамика, острота, агресия. Супер различно от всичко което е сегмента в момента. Ако я бяха доработили в детайл, за да я вкарат в сериино производство сисгурен съм, че щеше да стане бестселър....
                  Това е разбира се лично мнение..
                  Attached Files
                  Last edited by B. Stamatov; d.m.y г., 18:37.
                  Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

• Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
                    Върнах се още в началото на темата за (Алфа Милано) сега вече Джулиета. И открих следните снимки. Според мен ако дизайна на тази концепция е в пъти по близък до традициите на Алфа от това недоносче което прдстои да се появи в Женева.
                    Погледнете я- динамика, острота, агресия. Супер различно от всичко което е сегмента в момента. Ако я бяха доработили в детайл, за да я вкарат в сериино производство сисгурен съм, че щеше да стане бестселър....
                    Това е разбира се лично мнение..
                    И не само твое...

Comment

• ...
                      Last edited by pooh; d.m.y г., 12:25.

Comment

• Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
                        Фотошоп на "любимото" Мито с фарове от Ферари калифорния

[ATTACH]40114[/ATTACH] [ATTACH]40113[/ATTACH]
                        Да така е наистина. Но нали знаеш, че красотата на на формата е пропорциите. А според мен не са лоши и пак уточнявам, ако се оформят в детайл, защото модела който пуснах е доста грубо оформен.

Comment

• Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
                          Да така е наистина. Но нали знаеш, че красотата на на формата е пропорциите. А според мен не са лоши и пак уточнявам, ако се оформят в детайл, защото модела който пуснах е доста грубо оформен.
                          Точно Пух мисля, че достатъчно добре знае къде е красотата на формите
                          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                            Точно Пух мисля, че достатъчно добре знае къде е красотата на формите
                            Да аз не съмнявам в това. Не нужно да се занимаваш с дизайн, за да можеш да предцениш. Аз също работя в тази сфера- тоест завършил съм архитектура и в часност се занимавам с дизайн...

Comment

• К, Съгласен съм

Сега забелязвам нещо друго. Към средата на темата има едни снимки на колата правени на открито и там има някаква малка италианска регистрационна табелка. Интересно как ще изглежда като и цапнат бългаски номер там Не че очаквам да се разкраси отпред де, едва ли ще е за добре

Comment

• ...
                                Last edited by pooh; d.m.y г., 12:24.

Comment

Working...
                                X